Mestereink

Meenakshi ChitharanjanMeenakshi

Meenakshi Chitharanjan a legősibb Bharatanatyam hagyomány, a Pandannalur stílus kevés képviselőinek egyike. Gyermekkorától fogva komoly képzésben részesült a híres pandanallur guruk, Chockalingam Pillai és fia, Subbaraya Pillai irányításával. Meenakshi a stílus mesterévé vált, egyedi kifejezésmódja egész Indiában ismertté tette. Művészetéért az Indiai állam Padmashri kitüntetéssel jutalmazta. Meenakshi nem csak előadóművészként, hanem elhivatott guruként is hozzájárul a Pandannalur hagyomány megőrzéséhez. Tánciskoláját, a Kaladikshát 20 éve sikerrel működteti, már több mint 100 diákot készített fel arangétramra.

http://kaladiksha.com/

 

Randhini ArvindRandhini

Randhini és testvére Roshini (Padma Seshadri Sisters) már gyermekkorukban kitűntek zene iránti tehetségükkel. Randhini 9 éves korában vált előadóművésszé. Indiában és világszerte sikeres koncerteket adott. Olyan híres táncosokkal dolgozott együtt, mint Shobana és Alarmel Valli. 2002-ben megkapta a legjobb táncot kísérő énekes díját. (Best Vocal Support for Dance, Krishna Gana Sabha). Randhini a klasszikus hagyományt képviseli, ugyanakkor az új ötletek iránt is nyitott. Számos darab szerzőjeként is ismert (varnamok és más táncdarabok).

 

Gulyás IldikóGulyás Ildikó

Gulyás Ildikó 2002-től négy évet élt Indiában.
Padma Shri. Meenakshi Chittaranjan (bharatanatyam – klasszikus tánc) , Padma Bhusan. Umayalpuram K. Sivaraman (mrudangam), és Gayathri Shankar (karnatik ének) mesterek személyes irányítása alatt mélyedt el a hagyományos dél-indiai előadóművészetekben.
A Madrászi Zeneakadémián szerezte diplomáját is.
Táncművészként a bharatanatyam fellegvárának tekintett Csidambaram-i Natyanjali táncfesztiválon is fellépett.

 

Kis TímeaKis Tímea

Kiss Tímea a kilencvenes években szeretett bele az indiai táncba. Somi Panninál kezdte, majd Indiában folytatta tanulmányait Anuradha Shinde tanárnőnél és Adyar K. Lakshman táncmesternél. 2003 óta tanít Szegeden.